Oldalak

2016. december 17., szombat

Zene a fiatalok körében



A zene nagyon fontos szerepet tölt be a tinédzserek életében, ugyanis ez segít a fiataloknak kialakítani az identitásukat és ezáltal próbálják kifejezni magukat. 

A mi időnkbe nincs már nagyon az hogy valaki egy féle zenét hallgat, mert egyrészt lehet, hogy az illető a hangulata alapján választja ki az adott pillanatban a lelkiállapotához illő dallamot. Másrészt a kamaszok érdeklődnek az új, még ismeretlen dalok iránt és sokszor hallgatják a friss playlisteket, Today’s Hitseket.

De vajon Drake, The Weeknd, Kygo és Kanye West meg az összes többi előadó ”örök életű”?

Az egyes zenészeknek persze vannak rajongóik és széleskörű rajongótáboraik, de ha nem iparkodnak akár a süllyesztőben is végezhetik. Ma már nincsenek vagy nagyon kevés számmal vannak azok a tehetséges, híres emberek, akiknek a nevük fennmaradna akár 40-60 év múlva is.Ez azért is van, mert nagyon gyakran és gyorsan robbannak be a köztudatba az újabb és újabb hírességek és mert az emberek zenei ízlései sem egyformák, meg változnak.

Miért lehet mostanában sok zene rekordról hallani?

Az internet segítségével nagyon gyorsan terjednek a hírek, ami a sztároknak príma hiszen nagyon sokan láthatják/hallhatják az új zenéiket a különböző közösségi oldalakon vagy épp a zenei portálokon és ezek által rekordokat döntenek.


Befolyásolja-e a zenei ízlést a családi háttér, társadalmi közeg?

Nem, de a felsőbb végzettségűek családjában  azért többször fordul elő a komolyzenei „kiképzés”.

Mostanában tanulnak-e a gyerekek zenélni hangszeren?

Egyre ritkábban és akkor is főleg csak zongorán illetve gitáron játszanak.

És mi újság a magyar zenészekkel? Hallgatják-e őket a magyar fiatalok?

Sok korunkbeli hallgat magyar zenét, de a többség inkább a külföldi zenészeket preferálja.



Szoktunk-e zenét hallgatni, miközben valami mást is csinálunk?

Persze, általában ha játszunk vagy olvasunk akkor előbb-utóbb megjelenik a zene is, ami lehet jó hatással is az aktuálisan végzett dologra, ugyanakkor sülhet el rosszul is például ha tanulás mellett hallgatunk zenét, ezért a szakemberek ilyen esetekben klasszikus zene hallgatását javasolják ha már mindenképpen szeretnénk valamit hallgatni.

A fiúk és  a lányok milyen típusú dalokat szeretnek hallgatni?

Ez egyéntől függ, de általában a lányok dallamosabb dalokat hallgatnak, mint a fiúk.

Összegzés: ma már mindenki sok zenei stílus irányzatot hallgat az internet segítségével (is) és a zene nagyon fontos mindenkinek, főleg akkor, ha át tudja érezni az egyes dalok mondani valóját és ezáltal ha rövid ideig is, de elmenekülhet az amúgy nem túl barátságos világ elől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése