Oldalak

2016. december 17., szombat

Adidas vs Nike



A köztudatba mostanában megint berobbant az Adidas. Vajon ez a márka jobb mint a Nike? Vagy csak jobb a reklám kampánya?
Nézzük meg a történetét! Egy német testvérpár alapította a ’20-as években. Az alap koncepció az volt, hogy minden sportágnak különböző cipője legyen, ezáltal megkönnyítsék a sportolók életét. Már beindult az üzlet, amikor a Dassler fivér összeveszett, így Adolf Dassler kilépett és új üzletet hozott létre, az Adidas-t, míg testvére, Rudolf a Pumát alapította meg.
Riválisait nem becsüli alá. Fő riválisa napjainkban a Nike.

2015-ben az Adidas kitalálta, hogy az akciókkal és az új termékekkel és új helyeken meghódítják a piacot. Ez sikerült is, hiszen majdnem minden ember Adidas Superstart vagy Stan Smith illetve Yeezy cipőt hord, de a Nike még mindig tartja a vezető pozíciót.



A fiatalok körében is elég megosztó ez a két márka mégis nem lehet megállapítani, hogy melyik a „nagyobb márka”.  Valakik a Niket, valakik az Adidast szeretik jobban és vannak olyanok akiknek teljesen mindegy, hogy mit hordanak vagy a divatnak megfelelően régebben Nikeban jártak, most meg Adidast hordanak.








Érdekes lenne, hogy mondjuk 5 év múlva mi lesz a helyzetük ezeknek a cégeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése