Oldalak

2016. december 18., vasárnap

Miért választjuk az egészségtelen ételeket az egészséges helyett?

A gyorskaja fogyasztásával jár az elhízás és a magas vérnyomás, de a legtöbb ember mégis inkább, a gyors ételeket választja az egészséges, vitaminokban gazdagabb, és kalóriában szegényebb helyett. Erre a kérdésre talán az lehet a válasz hogy a gyors kaja sok esetben olcsóbb, előre becsomagolt fél vagy  teljesen kész étel és  könnyen elkészíthető.



Ez a legtöbb embert arra ösztönzi hogy inkább a gyorsabb és egyszerűbb ételt fogyassza mint a több munkát igénylő egészségesebbeket. De ennek a választásnak, döntésnek vannak más okai is.

1. A kényelem választása
Az időbeosztások miatt az emberek nem szánnak annyi időt az egészséges étkezésre mint amennyit kellene, mivel elkészítésükhöz sok konyhai eszközt és tudást kell használni. A legkézenfekvőbb megoldás így hát a gyorséttermi ételek amihez könnyen és gyorsan hozzá lehet jutni. Egy idővel ez a kényelem szokássá változik, és életünk elengedhetetlen részévé válik.

2. Szorongás enyhítése
A magas stressz és szorongástól az emberi test több energiát használ fel, és ez ösztönöz bennünket a több evésre. A nagyon erős szorongásnál az emberekre általában a gyors kaja nyugtatóan hat.


Így teljesen érthető hogy az emberek az egészségtelenebb ételeket választják az egészségesebb helyett, de hosszútávon mindenkinek jobban megéri, ha szakít időt az egészségesebb ételek elkészítésére.


Írta: Leigh Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése