Oldalak

2016. december 18., vasárnap

Miért fontos kamaszkorban sportolni?



A kamaszok életében a sport nagyon fontos szerepet játszik, levezeti a feszültséget, a fizikai és szellemi egészségüket javítja.

Manapság a kamaszok többsége már csak a gép előtt ül, és nemigen járnak el sehová. Így nehezebb nekik egy társaságba beilleszkedni, és már szinte csak az interneten keresztül beszélgetnek barátaikkal. Ebből következik, hogy a gyerekek ellustulnak és fáradékonyabbak lesznek.


 
A sport fontos a szervezetnek, átmozgatja a testet és a szellemi épséget is javítja. A gyerekek egy kicsit kimozdulnak otthonról és nem egész nap a gépük előtt ülnek a facebook-ot bámulva. Jól érezhetik magukat egy társaságban és közösen sportolhatnak a többiekkel. Egy csoport tagjai lehetnek, és így nem lennének gyakran egyedül. Hasznosan tölthetik az időt, miközben fejlesztik a képességeiket. Sokkal felszabadultabbnak érezhetik magukat sportolás után, és úgy érezhetik, hogy hasznosan töltötték az időt. Emellett a sport erősíti egy ember állóképességét és kitartását is.


 
Mostanság a kamaszokat egyre nehezebb rávenni a sportolásra, pedig ebben a korban a legfontosabb a mozgás egy ember életében. Ezért is lenne lényeges, hogy a gyerekek már körülbelül hét éves korukban kezdjék a sportolást, így az életük részévé válik és kamaszkorukban kisebb eséllyel mondanak le róla. Igaz, hogy a suli és a magánélet mellett nehéz még egy sporttal is foglalkozni, de egyértelműen megéri.


 
Tipp: Ha neked egyik sport sem szimpatikus, akkor az is elég, ha délutánonként le mész sétálni egyet a parkba vagy néha elmész egy edzőterembe.



Nem kell túlterhelni magad, a lényeg csak az, hogy ne a szobádban ülj egész nap, hanem mozdulj ki egy kicsit otthonról.


Bihary Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése